Dankbaarheid vinden in de natuur

Dankbaarheid vinden in de natuur

Zon, regen en kleine wonderen

 

Wauw, wat een reis was het! Na dagenlang in de auto te hebben gezeten, strekten we eindelijk onze benen op de Spaanse bodem. De zon scheen heerlijk warm en we besloten om meteen een wandeling te maken in de prachtige omgeving.

Terwijl we tussen de bomen liepen, voelde ik de spanning van de reis van me afglijden. De zon prikte door de bladeren, een zacht briesje speelde met mijn haren en het vrolijke fluiten van de vogels vulde de lucht. Het was alsof de natuur ons met open armen verwelkomde.


Toen, ineens, begon het te regenen.
 Eerst een paar druppels, toen een flinke plensbui. We zochten beschutting onder een boom en keken toe hoe de aarde de langverwachte regen gretig opnam. De droge grond leek te drinken en de planten kregen nieuw leven.


Ondanks de onverwachte regenbui, voelde ik me dankbaar. Dankbaar voor de schoonheid van de natuur, in al haar grilligheid. Dankbaar voor de frisse regen die leven bracht in de dorre omgeving. Dankbaar voor dit onverwachte moment van rust en bezinning
We namen even de tijd om te observeren wat er om ons heen was. De prachtige kleuren van de wilde bloemen, de textuur van de boomschors, het kabbelende geluid van een regenbeekje. Met elke stap die we daarna zetten, voelden we ons lichter, gelukkiger en meer verbonden met de wereld om ons heen.


De natuur heeft altijd een magische uitwerking op ons.
 Of we nu in Nederland zijn, met zijn weelderige bossen en uitgestrekte polders, of hier in Spanje, met zijn glooiende heuvels en azuurblauwe zee. Het is de plek waar we tot rust komen, waar we onszelf kunnen herbronnen en waar we onze dankbaarheid kunnen uiten voor de kleine wonderen om ons heen.


Dit is dan ook de inspiratie achter Zen Caravan.
 Onze liefde voor het buitenleven, voor het kamperen op unieke plekken en het delen van die ervaring met anderen. We doen dan ook voor het 3e jaar op rij ons geliefde weekend Retreat op Camping de Lievelinge, waar we kunnen genieten van de natuur, yoga, meditatie en samenzijn. 


Voel je je gestrest of overweldigd?
 Ga dan naar buiten! Maak een wandeling in het park, ga naar het strand of zoek een rustig plekje in je tuin. Sluit je ogen, adem diep in en laat je dankbaarheid stromen. Je zult versteld staan van hoeveel het kan opluchten.

 


Wil je nog mee naar ons weekend Retreat? Dat kan! We hebben nog 2 plekjes over (MEGA TIP: Sta je ingeschreven op onze nieuwsbrief krijg je 20% korting)

Klik hier als je hier meer over wilt weten.

 


Wij gaan weer lekker ontspannen door met alle voorbereidingen in Spanje!

 

Tot snel!

 

Liefs,

Eddie, Joy & Bluez

Terug naar blog